Länsförsäkringar Blekinge

23 juli, 2013

Länsförsäkringar har investerat i en uppgradering av säkerheten till sina fastigheter i Blekinge. Uppgradering består av ett nytt låssystem samt nya låshus. Vi på Blekinge Lås & Larmteknik AB tackar länsförsäkringar för förtroendet.

 

dp CLIQ

Användningsområde

ASSA CLIQ-teknologi används för ett effektivt skalskydd off-line och till dörrar där systemansvarig önskar en registrerad och styrd säkerhet. Tekniken möjliggör att elektroniskt ge behörighet för enskilda och/eller grupper av nycklar. Ett låssystem med CLIQ-funktion ger därför samma höga säkerhet som mekaniska ASSA dp cylindrar men med en utvecklad elektronisk flexibilitet och säkerhet.

Integrering i mekaniskt låssystem

Används ett mekaniskt låssystem med patenterad ASSA dp-teknologi kan CLIQ-funktionen integreras i en eller flera dörrar utan att behöva byta resten av låssystemet. Låssystemet förblir intakt och nycklarna fungerar i de mekaniska cylindrarna.
Egenskaper

ASSA CLIQ ingår i av försäkringsbolag godkänd låsenhet. Systemet integreras enkelt till de dörrar som kräver säkerhet Off-line. CLIQ består av en högsäkerhetscylinder med mekanisk och elektronisk blockering. Nyckeln består av patenterad mekanisk kod och en unik elektronisk kod. Information som finns i nyckeln överförs via en kontaktskena för att godkännas och registreras i cylindern.

Funktion

CLIQ-funktionen består av programmerbara elektronik enheter som inte kräver kabeldragning då enheterna strömförsörjs via nyckelns batteri. I ett låssystem med CLIQ-funktion kan olika typer av funktionscylindrar, hänglås och cylinderformer kombineras. Cylindern har ett chip med minne, processor och drivkrets inbyggt. Nyckeln har motsvarande chip placerat i nyckelns grepp. Den inprogrammerade elektroniska koden i nyckeln samverkar med cylinderns elektronik och inbyggda motor. All information är skyddad med DES-kryptering. Det innebär en säker digital kommunikation mellan nycklar, cylindrar och programmeringsenheter. Nycklar med CLIQ-funktion har motsvarande mekaniska koder som ASSA dp-nycklar. De mekaniska kombinationerna och de elektroniska koderna samverkar med varandra och ger tillsammans en mycket hög säkerhet med stor flexibilitet.

 

ARX

ARX – Hög säkerhet och stor bekvämlighet – i samma system

I ARX får du ett avancerat on line-system med hög säkerhet tillsammans med off line-läsare med hög bekvämlighet. Vi kallar det anpassad säkerhet. Rätt säkerhet på rätt dörr och du får ett optimalt säkerhetssystem som dessutom är kostnadseffektivt.

När du väljer att investera i ett passersystem, ska du inte känna dig låst vid en lösning utan kunna växa i ditt system på ett väl anpassat sätt och även veta att det är framtidssäkrat.

ARX passersystem ger dig:

 • Ett verksamhetsanpassat system och lokal support i nära samarbete med våra återförsäljare.
 • En långsiktigt god investering. Systemen kan växa eller uppgraderas i takt med din verksamhet.
 • Hög säkerhet tillsammans med vårt övriga sortiment och produkter från våra samarbetspartners.
 • Användarvänliga produkter som förenklar din tillvaro och ökar din trygghet.

ABLOY EL574, EL575

Analogt motorlås i modulutförande

Användningsområde

ABLOY analoga motorlås EL574 / EL575 är anpassade för dörrar med modulurtag.
Passar bra som natt- och säkerhetslåsning i dörrar med höga säkerhetskrav inom handel, kontor och industri.
Daglåsta eller högfrekventa dörrar bör kompletteras med ett daglås t.ex. eltryckeslås ABLOY EL580.
ABLOY EL574 med tryckesfall kan användas i brandcellsgräns.

Funktion

Regeln drivs av den inbyggda motorn

ABLOY motorlås EL574 / 575 finns i två varianter

 • EL574 med tryckesfall kan användas i brandcellsgräns
 • EL575 utan tryckesfall kan användas i dörrar med dörrsautomatik

Varje motorlås kräver en styrenhet (EA452) som sköter kommunikationen mellan motorlåset och omvärlden.

Egenskaper

 • Öppningstid c:a 0,7 sekunder.
 • Låset kan alltid öppnas med nyckel / vred.
 • Inbyggd dörrlägesgivare (magnet), som kan ersättas av en extern magnet.
 • Tryckesfall av antifriktionstyp, brandigenhållande upp till E/EI60 (EL574).
 • Öppethållandetid 2-15 sekunder.