Utklippan Fastigheter

28 augusti, 2012

Utklippan Fastigheter har investerat i fyra nya Evva Ewa EPS Reflex låssystem. Vi på Blekinge Lås & Larmteknik AB tackar Utklippan Fastigheter för förtroendet.

Evva Ewa EPS:

EPS (tidigare kallat DPI) är vanligast förekommande i flerbostadssektorn och i kontorsmiljö. EPS har ett antal olika varianter som, t.ex Flex och 22.00, även kallad servicenyckelfunktion.

 

 

 

 

 

 

Flexfunktionen i systemet gör det möjligt att byta ut borttappade nycklar på några sekunder. Det är inte längre nödvändigt att byta ut, eller lägga om cylindern. Nya EPS flex-nycklar är allt som behövs. Använd den nya nyckeln en gång, den gamla nyckeln är obrukbar och säkerheten är åter på topp. Därför är detta en enkel, smart och ekonomisk lösning.

EVVA EPS Flex finns i tre varianter med olika flexmöjligheter:

  • Flex – för villor, lägenheter, radhus mm. utan huvudnyckel. Kan flexas två gånger
  • Zemiflex – för lägenheter mm. som har huvudnyckelsystem, lägenhetsnycklarna kan flexas två gånger men huvudnyckeln behålls
  • Reflex – för lägenheter mm. som har huvudnyckelsystem, lägenhetsnyckeln kan flexas två gånger och huvudnyckeln kan flexas en gång oberoende av varandra.

22.00 erbjuder en smart lösning för flerbostadsmarknaden. Det är en rund säkerhetscylinder med en extrafunktion ger lägenhetsägaren möjlighet att ställa cylindern i ett serviceläge med lägenhetsnyckeln. Detta innebär att fastighetsskötaren eller annan servicepersonal kan öppna och låsa dörren med en servicenyckel; när sedan lägenhetsägaren, med lägenhetsnyckeln, återställer cylindern till normalläge fungerar åter bara lägenhetsnyckeln.

22.00 funktionen skapar enklare administration och rutiner och dessutom högre säkerhet kring servicearbeten utan huvudnycklar.

  • Normalläge ”kl 00.00” Endast lägenhetsnyckeln kan låsa och låsa upp.
  • Serviceläge ”kl 22.00” Lägenhets- och servicenyckeln kan låsa och låsa upp.